Hatha Yoga Christina

Contacteer ons!

Bel ons
PrânâyâmA, want ademhalen is leven.

De juiste ademhalingstechnieken beheersen?

Ademhalen doen we voortdurend, zonder er zelfs over na te denken. Hoewel het een essentieel onderdeel is van ons bestaan, schenken we er echter haast geen aandacht aan. Tijdens de yogalessen in Beringen leer ik u aan de hand van verschillende ademhalingstechnieken (prânâyâma) correct te ademen. Adem in en uit en schrijf u in voor mijn yogales!

Prânâyâma, de kunst van het ademhalen.

Prânâyâma is de kunst van het ademhalen. Waarom is goed in- en uit ademen echter zo belangrijk? Een goede ademhaling zorgt voor een hoog zuurstofgehalte in het bloed en verwijdert CO2. Door correct te ademen, ventileert u bovendien de longen, waardoor afvalstoffen efficiënter worden verwijderd.

Wanneer u slecht ademhaalt, vermindert uw weerstand. U wordt sneller ziek en voelt zich vermoeid en lusteloos. Ademen is dus van levensbelang!

Tijdens de yogales worden verschillende ademhalingstechnieken aangeleerd, zoals onder andere de uiterst belangrijke buikademhaling. Ook leer ik u ademhalingstechnieken die helpen bij ademhalingsklachten (zoals hyperventilatie of astma), maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, slapeloosheid, depressie of een burn-out.

Ademhalen is leven. Maak kennis met prânâyâma en andere yogatechnieken tijdens mijn lessen in Beringen!